NENUPHAR (Waterlelie)

EEN HUIS IN MARSEILLAN AAN DE BINNEN ZEE ‘ETANG DE THAU’

Aladdin’s cave heeft twee verdiepingenen en is gelegen in het centrum van het oude stadje Marseillan. Het heeft drie slaapkamers en twee badkamers en er kunnen 5 mensen slapen.

 

Eenmaal binnen gekomen is het huis verrassend groot en het heeft oude historische kenmerken. De achtermuur van het huis is de oude stadsmuur en is 800 jaar geleden gebouwd. Het huis is in zijn geheel gerenoveerd en heeft nu een mezzanine in het hoge gedeelte die in feite de derde verdieping vormt. De mezzanine geeft toegang tot een dakterras met een uitzicht over de daken van de stad en de kerk.

Aladdin’s Cave – Beneden verdieping

Naast de voordeur is een schuifdeur; beide geven toegang tot een grote ruimte die in gebruik is als wasplaats met wasmachine en gootsteen en een garage. Gasten kunnen hun auto hier parkeren; in de zomermaanden is een eigen parkeerplaats binnen het oude deel van Marseillan, vrijwel noodzakelijk.

Aladdin’s Cave – Eerste verdieping

Op deze verdieping zijn de drie slaapkamers, twee kamers met tweepersoons bedden en een met een groot éénpersoonsbed, een ouderwets frans “dubbel bed,” dat 1,2 meter breed is. Eén van de badkamers heeft een WC en een bad met douche, de andere badkamer heeft een WC met een grote douche. Er is een woonkamer met een extra sofa dat als tweepersoonsbed kan dienen. Op deze verdieping bevindt zich de air-conditioning waardoor de slaapkamers koel en confortabel zijn in het heetste deel van de zomer. Er is een muziekinstallatie waarop u uw favoriete tape’s of CD’s kunt spelen. Eén van de badkamers is afgewerkt met rood tadelakt, een pleisterwerk van kalk zoals in marokkaans badhuis voorkomt. Deze muurafwerking is ook elders in het huis gebruikt als decoratie.

Aladdin’s Cave – Tweede verdieping

Hier wordt de meeste tijd doorgebracht . De lavastenen achtermuur, heeft aan één zijde de keuken met eetgedeelte en aan de andere zijde het woongedeelte met toegang tot het terras via glazen schuifdeuren. Het terras heeft een tafel en zes stoelen, een kleine barbecue en een fonteintje. Een apéritief bij zonsondergang’s met uitzicht op de toren is vanaf dit terras spectaculair. De keuken is uitgerust met een electrische oven, een vitro-ceramische kookplaat, een vaatwasmachine en een magnetron. De woonkamer heeft een houtkachel voor gebruik in de winter en een TV.

Aladdin’s Cave en La Mignonnette kunnen samen of apart gehuurd worden.

In Marseillan wonen ongeveer 4000 mensen en het ligt aan het strandmeer “Etang de Thau” tussen Béziers en Montpellier. Het heeft een zuidelijk karakter met smalle kromme straatjes. Marseillan heeft een theater, een postkantoor, banken, veel restaurants, enige onroerendgoed makelaars , een verscheidenheid aan winkels, een grote wekelijkse markt, supermarkten. Op 300 meter afstand ligt de haven. Aan de haven zijn vele restaurants,. een coöperatieve wijnkelder en de “chai” waar de befaamde “Noilly Prat” te koop is voor een apéritief of gebruik in de keuken. Het grootste gebouw van Marseillan “ Le Chateau” was voorheen een hotel restaurant, is nu een klasse restaurant.

De “Capitainerie” aan de haven is het hoofdkwartier van de havenmeester; hier vindt de afhandeling van de binnenkomende en uitgaande jachten plaats. Hier bevindt zich ook de jacht club.

Voor meer informatie over Marseillan zie ‘Marseillan en omgeving’

 

ZIE PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID